schakelaar naast bed

Een omgedraaide lambrisering in de slaapkamer

Hier is die dan, de blog van de slaapkamer make-over! Vorige maand schilderde ik al een “omgedraaide” lambrisering op de muur, maar nu is de styling ook helemaal naar wens. Naast de foto’s van mijn slaapkamer deel ik in dit blog ook nog een handige tip voor het opmaken van het bed met zware (winter)dekens. Lees je mee?

verf Off-White van Farrow & Ball

Omgedraaide lambrisering

Jarenlang was de slaapkamer wit. In mijn gedachten hebben de muren al verschillende kleuren gehad, maar vorige maand ging ik met een echte verfkwast aan de slag. Ik koos voor de kleur Off-White (nr. 3) van Farrow & Ball, een lichte ietwat groenachtige tint. Ik schilderde als het ware een omgedraaide lambrisering op de muur achter het bed. Ik trok het muurvlak aan de ene kant door tot iets om de hoek, aan de andere kant hield ik net een beetje eerder op. Het onderste gedeelte van de muur liet ik de bestaande witte tint. Deze wit is dezelfde als ik koos voor de muren in de eetkamer, waarover je meer leest in het blog over de kleuren in mijn huis.

eiken bed

omgedraaide lambrisering

Styling van de slaapkamer

Bij het uitkiezen van de muurkleur had ik al in mijn achterhoofd dat een groen dekbed er mooi bij zou staan. Toen ik een paar weken geleden op Instagram bij Marina van Maanen (van het blog Veel Woongeluk) een dekbedovertrek van Van Morgen won, kwam dit dan ook perfect uit! Ik combineerde dit groene dekbedovertrek met de kleuren zwart, wit en beige. Groen met zwart zorgen voor een meer winterse sfeer, met wit erbij wordt het frisser en meer voorjaarsachtig. Voor de rest van de styling verzamelde ik wat spullen uit de rest van het huis. Zo stond er nog een oude encyclopedie op zolder, die omgedraaid eigenlijk heel decoratief oogt. De “nachtkastjes” maakte ik een aantal jaren geleden zelf, waarover je meer leest in mijn blog over 5 makkelijke DIY’s voor in huis.bedlampje loods 5Off-White van Farrow & Ball

Tip voor het opmaken van je zware winterdekbed

Het opmaken van je bed is in de winter soms best wel een zwaar klusje in je eentje (ik heb zelf altijd twee dekbedden in het dekbedovertrek). Toen ik er laatst weer mee bezig was, bedacht ik opeens dat ik ook het winter- en het zomerdekbed in elk een apart dekbedovertrek kon doen. Dus toen ik dat uitgeprobeerde, bleek dat inderdaad reuze handig! Hiernaast creëer je er ook nog eens een leuk effect mee.

slaapkamer groene muur

Shoppinglist
Groen dekbed – Van Morgen
Wit dekbed – De Bijenkorf
Zwarte kantoenen sprei – H&M HOME
Grijze gebreide plaid – H&M HOME
Zandkleurig gebreide plaid van lontwol – BYARA (instagram @made.by.yara)
Bedlampje – Loods 5
Poster Limburg – Kringloop
Gouden kandelaar – Normann Copenhagen
Zwart linnen kussen – H&M HOME
Groene aardewerk vaas – Sissy-Boy Homeland
Geen reactie's

Geef een reactie