flatlay kleurenstalen

Kleuren in mijn huis

Regelmatig krijg ik de vraag welke kleuren verf ik in mijn huis gebruikt heb. Voor dit blog dook ik de kelder in en zocht ik de kleurnummers op de oude verfblikken voor jullie op. 

Muren woonkamer

De muurverf in de woonkamer zit er al bijna 10 jaar op. Alhoewel het eigenlijk een keertje overgeverfd zou moeten worden (want ja, met drie kinderen zijn er inmiddels behoorlijk wat vlekken op de muren) vind ik de kleur nog altijd erg aangenaam. Het betreft “Joa’s White” (nr. 226) van Farrow & Ball. Vooral het contrast met de “witte lijst” aan de bovenkant van de muren maakt deze nude tint tot een mooie frisse kleur.

joa's white farrow and ballZwarte meidenkast

Het meidenkastje erfde ik van mijn overgrootoma. Toen ik het kreeg kon het een flinke opknapbeurt gebruiken, want er miste hier en daar een onderdeel en het zat vol met houtworm. Ik verfde het toentertijd blauw en later werd het nog eens wit. De zwarte verf kocht ik vorig jaar tijdens het Creative Life-event in Utrecht bij de stand van Ruby Wonen. Ik was meteen weg van de mooie matte look van de verf. Het heeft uiteindelijk nog een tijdje geduurd voordat ik de kast daadwerkelijk zwart verfde, maar achteraf denk ik “had ik veel eerder moeten doen!”. De verf betreft “Coral Black” van Fusion Mineral Paint. Ik vind deze verf echt een aanrader voor kleine verfklussen, want hij is heel makkelijk aan te brengen en stinkt niet.

Eetkamer

Hoewel ik in het hele huis een kleur op de muur heb, koos ik er in de eetkamer voor deze helemaal wit te houden. In contrast met de balken geeft dit een hele mooie serene look. Ik koos hier voor “Pointing” (nr. 2003) van Farrow & Ball. Ook de deuren en kozijnen in ons huis zijn in deze tint geverfd. 

witte muurkleur eetkamer

Opbergkist

De opbergkist (op bovenstaande foto staat hij boven op de kast) is geverfd in “Olive Colour” van Little Green. Deze tint kleurde vooral heel mooi bij het blad van de vijgenboom. Een foto hiervan vind je in mijn blog over 5 alternatieve plantenpot-ideeën.

Vitrinekastje eetkamer

De kleur van het vitrinekastje in de eetkamer is – naast de kleur van de groene opbergkist – de kleur waarover ik de meeste vragen krijg op Instagram. Ik verfde het kastje in de kleur “Geordend” van Histor (kleurnummer S4010-G30Y). Af en toe kriebelt het om dit kastje een ander kleurtje te geven, maar uiteindelijk ben ik toch nog steeds erg blij met deze kleurkeuze.

kleur vitrinekastje

Mijn huis kent uiteraard nog veel meer kleuren, maar nog niet alle kamers en hoekjes staan op de foto. Zo ben ik momenteel bezig met de styling van de make-over van mijn slaapkamer. Volgende week zal ik deze hier met jullie delen en komt er dus nog meer kleureninspiratie aan!

Goed om te weten: Foto’s hebben meestal een kleurafwijking ten opzichte van de echte kleur. Test daarom altijd eerst de kleur door middel van een tester of laat je goed informeren bij de verfspeciaalzaak.

9 Reactie's
 • Ilse
  Geplaatst op 09:41h, 17 januari Beantwoorden

  Wat handig zo’n kleuroverzicht! Zelf verf ik ook graag met Histor en van Fusion Mineral Paint heb ik een prachtige handgemaakte kleurenstaal liggen die ik graag tijdens de interieuradviezen gebruik. Fijne verf is het!

  • Alette
   Geplaatst op 21:33h, 20 januari Beantwoorden

   De Fusion verf is idd echt ideaal! Ik heb er ook de kleurenstalen van, heel fijn!

 • Grace
  Geplaatst op 19:39h, 17 januari Beantwoorden

  Wat een mooie kleur wit hebben jullie gekozen. Dat vind ik dus echt de lastigste kleur om te kiezen altijd.

  • Alette
   Geplaatst op 21:32h, 20 januari Beantwoorden

   Ja dat is waar Grace! Welke wit het mooist is, ligt ook echt aan de lichtinval. En of de kamer op het noorden of zuiden ligt natuurlijk. Groepjes!

 • Mirjam Hart
  Geplaatst op 23:17h, 17 januari Beantwoorden

  Heel mooi! Prachtige verf in de woonkamer. F& B is ook wel echt mooie verf hè?

  • Alette
   Geplaatst op 21:30h, 20 januari Beantwoorden

   Ja dat is het zeker! En de kleuren zijn allemaal zo mooi!

 • Annelies
  Geplaatst op 18:50h, 19 januari Beantwoorden

  Ha Alette! Fijne kleuren bij jou in huis!

 • Marit dekker
  Geplaatst op 10:53h, 20 oktober Beantwoorden

  Hi! Prachtige kleuren! Welke kleur verf heb je gebruikt voor de “witte lijsten” boven de “joa’s white” muur? Wij hebben Joa’s white al eerder gebruikt en gaan nu de zolder er ook mee doen. De zolder heeft alleen balken die “wit” geverfd gaan worden, en vind jou lijsten erg mooi bij Joa’s white.

Geef een reactie