Werkwijze

groene kistJe droomt van een mooi gebalanceerd interieur met de juiste sfeer, maar vaak blijkt dat in de praktijk toch best lastig te realiseren. Met welke indeling komt de ruimte het beste tot zijn recht? Welke meubels moet ik kiezen? Welke kleuren staan het mooist op de muren? Waar moet verlichting komen te hangen? Kortom, je verzandt vaak in een overvloed aan keuzes en ziet door de bomen het bos niet meer. Een goed interieurontwerp zorgt er voor dat de ruimte optimaal wordt ingedeeld en je de juiste keuzes maakt. Je voorkomt miskopen én je bespaart een heleboel tijd, doordat je niet zelf alle woonwinkels af hoeft te struinen. Het maken van een interieurontwerp zorgt voor een doordacht ontwerp en zo ontstaat een huis of bedrijfsruimte waarin je je helemaal thuis voelt!

 

Elke project is uniek en kent een andere omvang, maar middels onderstaande werkwijze maken we samen van jouw huis een thuis.

 • FASE 1

  Kennismaking & Intake

  Een eerste (gratis!) kennismakingsgesprek vindt over het algemeen bij jou thuis plaats. We bespreken samen jouw wensen en bekijken de ruimte(s). Aan de hand van deze gegevens bezien we welk pakket het beste op jouw wensen aansluit en ontvang je een offerte. Wanneer je je hierin kan vinden, ga ik voor je aan de slag!

 • FASE 2

  Sfeer bepalen & Schetsen

  Allereerst maak ik een moodboard waarmee ik visualiseer wat de stijl van het nieuwe interieur wordt. Ook ontstaat er hierdoor een basis voor het kleur- en materiaalgebruik. Hiernaast maak ik meerdere indelingen van de ruimte(s). Ik hoor vaak van klanten dat ze verrast zijn door de verschillende indelingsmogelijkheden. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt!

 • FASE 3

  Tussentijdse presentatie

  We bespreken samen het moodboard en verschillende indelingsopties van de ruimte(s). We kiezen samen de indeling die het beste bij de ruimte en jouw leefsituatie past. Hiernaast bespreek ik met jullie de opzet voor de (muur)kleuren en neem ik stalen mee voor bijvoorbeeld gordijnen, meubels, tegels en behang. Zo kun je zelf de materialen, de texturen en de kleuren ervaren.

 • FASE 4

  DETAILLEREN PLAN

  Aan de hand van de keuzes van ons tussentijds overleg ga ik verder aan de slag. Ik werk het interieurplan verder voor je uit met concrete voorstellen voor materialen, meubelen, verfkleuren en verlichting. Maatwerkmeubels teken ik in detail voor je uit, zodat de meubelmaker hiermee direct aan de slag kan. Indien gewenst werk ik het interieurontwerpplan uit in 3D zodat je een optimale beleving van het eindbeeld krijgt.

 • FASE 5

  Presentatie ontwerpplan

  Ik presenteer uitgebreid het definitieve ontwerp. Samen nemen we het advies helemaal door en geef ik uitleg over waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Ik leg uit welke stappen er nodig zijn voor een optimale uitvoering van het plan. Het uitgewerkte plan wordt tevens gebundeld en samen met een persoonlijke kleurenkaart en (stof)stalen lever ik het aan jullie aan. Op deze manier kun je het bewaren en gebruiken bij de uitvoering.