Over mij

alette blog

Hoi!

Ik ben Alette Sluijsmans (1983) en ik geef interieuradvies aan particulieren en bedrijven. Als ik kan ontwerpen, stylen en verbouwen, ben ik helemaal in mijn element!

 

Van passie naar job

De interieurbranche is altijd al een wereld voor mij geweest waar mijn hart sneller van gaat kloppen, maar een aantal jaren geleden besloot ik ook echt een opleiding te gaan volgen waar ik als kind al van droomde. Namelijk een interieuropleiding! Ik ging hiervoor naar Rotterdam en Nieuwegein. Vanuit Zuid-Limburg is dat een heel eind, maar het was het meer dan waard. Toen ik klein was, was ik al in de weer met verbouwingstekeningen van mijn slaapkamer. Later maakte ik die van mijn huidige huis, maar met deze opleiding kreeg ik de nodige achtergrondinformatie en verbreedde ik mijn kennis en verdiepte ik mijn creativiteit. Ik rondde de opleiding met een mooi resultaat af en mocht zelfs mijn eindopdracht op de open dag presenteren. Een mooier compliment had ik niet kunnen krijgen!

Financiële roots

Ontwerpen doe ik het liefst, maar “cijferen” vind ik ook nog altijd erg leuk. Van origine ben ik namelijk accountant en voordat ik mijn eigen bedrijf opstartte werkte ik jarenlang als Financial Controller. Gedreven werkte ik aan het opzetten van management-informatiesystemen, stelde ik maandcijfers, jaarrekeningen en prognoses op en zorgde ik dat de belastingaangiften tijdig ingediend werden. Werk dat ik nog altijd graag doe, maar mijn creativiteit is in het voeren van een degelijke boekhouding niet gewenst ;) Vandaar dus dat ik deze twee (werk)werelden afzonderlijk ontplooi en zo toch creatief aan de slag kan zijn. Mensen die mijn kennen noemen mij dan ook wel eens een creatieve duizendpoot!

 

Last but not least ben ik mama van 3 kleine kinderen, wat natuurlijk ook het nodige werk met zich mee brengt ;)

THE COLORS AND DESIGN OF A HOME SHOULD BE A REFLECTION OF THE PEOPLE WHO LIVE INSIDE

Amy Wax

Mijn woonstijl

Mijn eigen woonstijl typeer ik meestal aan de hand van de Franse Parisienne style uit de modewereld; nonchalant maar toch elegant én tijdloos. Een subtiele stijl, die simpel oogt maar tegelijkertijd ook misschien een tikkeltje klassiek is. Het interieur van mijn eigen woning is voortdurend in beweging, maar mijn woonstijl is door de jaren heen grotendeels hetzelfde gebleven. Een persoonlijk interieur is er namelijk ook niet in één dag – maar met een goede basis – kan dat steeds verder groeien van een huis tot een écht thuis!