Veelgestelde vragen

Teken jij met de hand of digitaal?

 

Ik bezit beide vaardigheden, maar de keuze met de hand of digitaal is mede afhankelijk van de soort opdracht en het soort project. De meeste klanten wensen een 3D weergave van het ontwerp en dan geef ik sowieso de voorkeur aan een digitale tekening.

 

 

Met welk (digitaal) tekenprogramma werk je?

 

Voor mijn digitale tekeningen werk ik met het computerprogramma SketchUp.

 

 

In welk stadium schakel ik jou in?

 

Het liefst zo vroeg mogelijk :) In de praktijk gebeurt het echter vaak dat klanten zelf al meubels of een nieuwe vloer hebben uitgekozen en dat dan blijkt dat ze er zelf toch niet helemaal uitkomen. Zelf geef ik de voorkeur aan eerst alles goed overdenken en het maken van een mooi interieurontwerp, en dan vanuit hier de verbouwing te gaan plannen en tot aankoop van nieuwe spullen te gaan.

 

Hoelang duurt het voordat een interieurontwerp af is?

 

Over het algemeen kan een compleet interieurontwerp al binnen 4 weken af zijn. Dit is uiteraard mede afhankelijk van de grootte van de ruimte, hoe snel de content aangeleverd wordt en hoe snel de communicatie verloopt. ;-)

 

 

Wat kan ik doen om een interieuradvies voor te bereiden?

 

Zoek naar plaatjes in tijdschriften, op Pinterest of op het internet. Zo kun jij mij duidelijk maken welke sfeer je graag wilt zou willen creëren (óf juist niet!). Neem de maten van de ruimte, maak een overzicht van de te behouden meubels en verzamel de gegevens (en stalen) van de eventueel al uitgezochte nieuwe interieuritems.