DIY

5 makkelijke DIY’s voor in huis

schommel in huis

Mijn Pinterest borden staan er vol mee, mogelijke Do It Yourself-projectjes. Tal van grote en kleine DIY’s, waar menig vrij uurtje gevuld mee zou kunnen worden. Hoewel de een niet aan dit soort klusjes moet denken, kan de ander (inclusief ik!) er geen genoeg van krijgen. In dit blog geef ik je een overzicht van 5 makkelijke DIY’s die ik helemaal zelf gemaakt heb. Een kind kan de was doen ;)

1. Basic bijzettafeltje

Een (extra) bijzettafeltje komt altijd wel van pas. Ik hou zelf erg van eenvoud, dus dit tafeltje komt in mijn interieur goed tot zijn recht. Bij een lokale houtzagerij liet ik de blokken op maat zagen. Omdat dit zaagwerk met een grove zaag was gedaan, heb ik ze zelf nog opgeschuurd totdat de blokken nagenoeg glad waren. Vervolgens heb ik ze wit geverfd en er kleine zwenkwieltjes onder bevestigd. Een dergelijke blok is ook zonder verf al mooi, maar omdat wij een eiken vloer hebben koos ik er voor ze wit te verven. Ik heb twee van deze blokken en ik gebruik ze daarom ook wel eens als “nachtkastjes”.

bijzettafel

2. Groot kinderbureau

Standaard kinderbureautjes zijn meestal niet zo groot. Toen de kids hier steeds meer gingen tekenen en knutselen, groeide de behoefte naar een ruimere plek. Voor dit bureau kocht ik grenen timmerpanelen en liet ik deze in de bouwmarkt op maat zagen. Lang leve de zaagservice! :) Altijd perfect op maat, super rechte zaagsneden én thuis geen zaagsel. Om het doorhangen van de bovenste plank tegen de gaan, heb ik aan de achterkant één lange plank bevestigd. Door deze niet helemaal tot op de grond te laten doorlopen (en omdat de zijpanelen ook iets minder diep dan het bovenblad zijn), ontstaat er ruimte voor de plint en kan het meubel helemaal tegen de muur aan geschoven worden.

kinderbureau

3. Een schommel in huis

Al vanaf het moment dat besloten werd om grote balken boven in de eetkamer te plaatsen, wilde ik graag een schommel in huis. Uiteindelijk heeft het nog heel wat jaren geduurd, maar inmiddels hangt hij er! Vier gaten in een reststuk hout en een (stevig!) touw en mijn “droomplan” kon al gerealiseerd worden.

schommel in huis

4. Wandpaneel met behang

De laatste jaren komt er steeds meer mooi behang op de markt. Super leuk al die prints, maar op de een of andere manier weerhoudt het me toch om te gaan behangen op de strak gestucte muren. Waarschijnlijk onterecht, want het meeste behang kan gewoon goed verwijderd worden. Omdat een print een kamer een stuk pittiger kan maken, koos ik er voor om een wandpaneel te behangen. Dit wandpaneel maakte ik van MDF. Mocht je zelf ook zo’n plaat willen maken, kies dan voor een MDF-plaat met een redelijke dikte. Dunne platen kunnen namelijk sneller krom trekken. Ik koos voor het Hampstead behang van Little Green (uitvoering “Yellow Apple”).

Behang Little Green Hampstead Yellow Apple

5. Opbergkist op wielen

Een extra opbergplekje voor speelgoed, dekens of tijdschriften is altijd fijn. Ik verfde een oude kist groen, schroefde er kleine zwenkwieltjes onder en klaar was het! De kist deed ook al eens dienst als plantenbak, zoals je kunt zien in mijn blog over alternatieve bloempotten.

groene kist

En jij? Hou je ook van (kleine) klussen? Of bedenk jij het én zet je iemand anders aan het werk? ;)

2 Reacties

2 Reacties

 • Lisette

  Super leuke tips, Alette! Nu nog mijn huis op orde…. En heel leuk ook om ‘Louise’ terug te zien!

  • Alette

   Hihi, komt nog wel ;) En ja, je Louise blijft mooi!!

Plaats een reactie

 • Als je op zoek bent naar meer interieurinspiratie, neem dan eens een kijkje onder de hashtag #lovethefeedsyoufollow 🏡 Hierbij mijn overzichtje 😊 #interieurinspiratie #eigenhuisentuin #loods5inhuis #huisinrichting
 • Rozenpracht ♡ #rosanewdawn #rozen #bloemen #tuininspiratie #homeandgarden #zoblijmetmijntuintje #ariadneathome #stijlvolwonen
 • Vandaag mogen de vlaggetjes uit, want het is wedding-time! En wel van mijn zus!! 👰🏻 Dus hop hop, snel uit de veren zodat de kapper zometeen in ieder geval niet hoeft te wachten 😉 
En het was een beetje stil hier de afgelopen weken, maar stil gezeten heb ik zeker niet. Ik praat jullie snel bij over mijn nieuwe plannen! Xx

#zoblijmetmijntuintje #gardeninspiration #tuinbank #vtwonenbijmijthuis #loods5maastricht #loods5inhuis #pallettafel #vlaggenlijn #weddingfabeug
 • Vandaag mocht ik al een kijkje nemen in de nieuwe vestiging van @loods5 in Maastricht. Wat is het moooooi geworden! Uiteraard zijn er hele toffe items te koop, maar het gebouw zelf is ook écht een bezoek waard. Een prachtige combinatie van oud en nieuw in een van de oude Sphinxgebouwen van Maastricht. Vanaf morgen mag iedereen naar binnen en zal voor menig interieurliefhebber dit een nieuw walhalla zijn!! 🤩 #loods5 #loods5inhuis #maastricht #maastricht_bigcity #maastrichtcity #zuidlimburg #zuidlimburgjezalermaarwonen #sphinxkwartier #boschstraatkwartier #visitmaastricht #maastrichtcentrum
 • Ik ben geen mega-carnavaller, maar bij het horen van het liedje Nao ut Zuuje van @lexuiting begint het toch echt wel te kriebelen om het “pekske” aan te trekken! Voor diegene met Limburgse roots of liefde voor het Zuiden, zeker eens luisteren dat liedje! Iedere keer als ik het hoor, word ik er zo intens blij van!! #zuidlimburgjezalermaarwonen Vanmiddag ga ik dan toch echt even incognito (hopelijk herkennen de kids me wel 😉) en genieten van al het moois dat iedereen gemaakt heeft! #carnavalsoptocht #carnaval2019 #carnavalinlimburg #limburglonkt #visitlimburg
 • Hi! Ben ik weer 😃 Het was weer even wat stiller hier, maar ik had het even erg druk 😅 Maar inmiddels hangen de pakjes klaar en hangt de carnavalsversiering in huis! Tja ik woon nu eenmaal in het uiterste zuiden, hihi! #zuidlimburgjezalermaarwonen Zometeen begint het met de schoolcarnaval, altijd weer zo leuk om je kindjes op de bühne te zien 😊 Gaan jullie ook (een beetje) carnaval vieren? #carnaval2019 #zuidlimburg .
.
.
.
#myinspiringinterior #interior444 #interiordesign #stoerwonen #homeadore #myinterior #mynordicroom #binnenkijken #101woonideeen #ariadneathome #flairnl #sharemywestwingstyle #mywestwingstyle #livingroomdecor #ikeanederland #vintageinterior #thriftshop #monochromehome #decoracioninteriores #scandinavianstyle #interior4inspo #wohnzimmer #moroccanrug #scandiboho #diy #designattractor #cosyliving