kerstdecoratie

Mijn kersthuis is af!

Mijn kersthuis is af! Of ja, zo goed als ;) Want ik blijf stiekem altijd de hele kerstperiode bezig met dingen bedenken, maken en veranderen. In dit blog laat je ik je de kerststyling van mijn huis zien. Naast de kerstboom van takken, kwamen er ook een echte kerstboom en een aantal mooie groene decoratieve kersttakken. Kijken jullie mee?

De échte kerstboom

kerstboom met deur

Naast de takken-kerstboom koos ik dit jaar er weer voor om ook een echte kerstboom op te zetten. De kinderen noemen deze trouwens ook de échte ;) Het is een kerstboom met kluit. Om de pot te verbloemen, deed ik er een jute (sinterklaas)zak om heen en vervolgens zette ik hem in een draadmand. De kerstverlichting sneuvelde vorig jaar, dus moest ik op zoek naar nieuwe. Ik koos voor “ouderwetse kaarsjes” (wel in een nieuwe uitvoering, want deze lampjes zijn van warm LED-licht). Jarenlang kleefde er voor mij een stoffig imago aan dit soort kerstverlichting en had ik er geen oog voor, maar nu heb ik ze herontdekt! Ter versiering koos ik voor een papieren sterrenslinger en sterren die ik ooit kocht bij de Hema (deze waren destijds van de Return-to-sender collectie) en een gouden rondjesslinger die ik kocht bij Festen in Maastricht. Ook kocht ik eens op de VT-woonbeurs een heleboel witte vogeltjes, deze mochten eveneens de boom in.

kerstboom met schaatsen

En ja, wat doe je als je nog een stapel oude deuren op zolder hebt staan? Juist, er eentje achter de kerstboom zetten :) Het was even wat gesjouw, want wat zijn die oude deuren zwaar zeg. Maar toen ik hem eenmaal had staan, was ik meteen verkocht! Als extra decoratie haalde ik ook nog de slee en een paar oude schaatsen van zolder. Voorlopig hoeven we geloof ik toch nog geen strenge vorst te verwachten, dus die kunnen nog wel even blijven staan zo.

kerstboom papieren hangers

Decoratieve kersttakken

De zelfgemaakte kerstster zette ik dit jaar op het zwarte kastje. Wat mij betreft kunnen zulke decoratieobjecten niet groot genoeg zijn, maar dit formaat lijkt nu achteraf gezien bijna gemaakt voor dit kastje. Het past namelijk precies! In de witte Hella Jongerius vaas (van Ikea) stopte ik Pinus-takken. De officiële naam van de boom van deze takken is Pinus Wallichiana (ofwel de Tranenden). De glazen kerstboom-stolp valt trouwens onder een van mijn “kringloopgelukjes”. Toen ik laatst een aantal spullen naar het milieupark bracht, stond deze in hun koopjeshoek. Mazzeltje, niet?!

Decoratietakken van de Pinus Wallichiana (ofwel Tranenden)Decoratietakken van de Pinus Wallichiana (ofwel Tranenden)

grote kerstster van takkenVoor nog wat extra aankleding in de eetkamer, kwamen er op de grote witte kast nog wat andere kersttakken. Hier koos ik voor takken van de Pinus parviflora ‘Glauca’ (ofwel de Blauwe Japanse witte den). In deze takken zitten zelfs echte kleine dennenappeltjes!

pinus sylvestris glauca

De takken-kerstboom in een nieuw jasje

Zoals jullie in deze blog al hadden kunnen lezen, kende mijn zelfgemaakte kerstboom van takken al eens een groene en roze variant. Omdat ik hem graag ieder jaar toch weer een beetje anders style, verzon ik nu wederom een nieuwe look :) Groen moest er sowieso in, want dat vond ik vorig jaar toch echt zo’n mooi effect geven. Ik had er toen nog geen lichtjes in, maar wat extra lichtjes leken me nu toch wel erg mooi! Ook hier kwam een echte kaarsjes-lichtslinger in en het lukte me gelukkig om het kabelsnoer een beetje uit het zicht te werken.

kerstboom takken groen

Of toch nog maar wat roze erbij?

Hoewel ik de boom zonder ballen prachtig vind, mist hij (vooral voor de kids) misschien toch wat bling-bling. En wat doe je als je nog een hele doos vol met roze kerstdecoratie hebt liggen? Ja precies, dan wil je toch even kijken hoe dat staat! En ik moet mijn dochter gelijk geven, als ze zegt dat hij nu toch helemaal geweldig is!

kerstbal pauw

takkenkerstboom roze met kerstgroen

Een echte foto-shoot in huis

Ik beleef altijd super veel plezier aan het maken van de kerstdecoratie, maar dit jaar is het extra leuk. Volgende week wordt hier namelijk een echte foto-shoot gemaakt. Het wordt een (kerst)reportage voor in een van de grote woonbladen van Nederland. Hoe super tof is dat?! En als er dan een echte fotograaf komt, dan “moet” er opeens nog vanalles gebeuren. Zo ben ik al een aantal weken druk in de weer met het veranderen van verschillende hoekjes. Er worden hier en daar nog wat muurtjes en kastjes geverfd. Spullen die jaren in een kast stonden te verstoffen, worden een nieuw leven in geblazen. En alhoewel ik nog niet helemaal klaar ben met alles (ik zal ook nog wel tot het laatste moment bezig blijven ;) ), ben ik nu al reuze blij met het resultaat. Na de kerst zal ik jullie alle nieuwe hoekjes ook hier op dit blog showen, maar deze hoekjes in kerstsfeer blijven natuurlijk een verassing voor in de publicatie!

En is jullie kersthuis al klaar? Of blijven jullie ook tot op het allerlaatste moment in de weer?

4 Reactie's
 • wendy_studiozinnig ( IG)
  Geplaatst op 13:23h, 16 december Beantwoorden

  Haha, ik stemde voor groen, maar heb dan ook geen meiden, hóe leuk dat ze zelf ook iets willen toevoegen! En je huis ziet er prachtig uit, wat een eer een kerstshoot, Supermooi lijkt het al. Fijne dagen?

  • Alette
   Geplaatst op 17:46h, 19 december Beantwoorden

   Hoi Wendy. Dankjewel! Ik kijk inderdaad heel erg uit naar de shoot. Super veel zin in :)

 • Kim Nix
  Geplaatst op 13:00h, 19 december Beantwoorden

  Super mooi allemaal Alette! Wat heb je toch een prachtig huis met supermooie versieringen!
  Hele mooie site/blog ook!
  Sucses met de fotoshoot (als ie nog niet is geweest… ;-))!
  En natuurlijk hele fijne Kerstdagen en unne goeie roetsch!
  Liefs, Kim

  • Alette
   Geplaatst op 17:47h, 19 december Beantwoorden

   Hoi Kim! Wat lief al je complimentjes :) De shoot is zaterdag pas, dus ik heb nog eventjes hihi. Jullie ook fijne dagen!! X Alette

Geef een reactie