mooie kersttafel

Een stijlvolle kersttafel in donkere tinten

Dit jaar mocht ik wel een heel bijzondere kersttafelstyling verzorgen. Namelijk eentje die gepubliceerd gaat worden in een landelijk woonmagazine. Hoe gaaf is dat?! In dit blog zal ik hierover een klein tipje van de sluier oplichten en jullie vertellen over mijn donkere tafelsetting. 

Gekleurd servies

Het leek me mooi om te tafel eens met gekleurd servies te dekken. Ik heb zelf ook een aantal mooie serviezen, maar helaas geen borden met een kleurtje. Een heel nieuw servies aanschaffen vond ik wat te prijzig, maar laat ik nou toevallig een neef met een porseleinhandel hebben :)

maastricht porselein

Zo kwam het dat ik langs ging in de “snoepwinkel” van mijn neef Lucien Franssen. Ik was al een tijdje niet meer in zijn winkel (Maastricht Porselein) geweest en keek dan ook mijn ogen uit. Een heel groot magazijn vol met de mooiste serviezen, glazen en andere toffe keukenspullen. Ik mocht wat spullen van hem lenen en wat is het resultaat mooi geworden! Ik koos voor servies uit de Cosy & Trendy collectie en maakte hiermee een mix van donkergrijze, witte en roze kleuren. De borden zijn rond of ovaal van vorm en hebben een ietwat grillige rand. Ook de bijbehorende kommetjes hebben geen strakke vormen en randen, wat dit servies juist zo mooi maakt.

roze serviesovaal servies

Tafelkleden

Voor feestelijkheden dek ik de tafel altijd met een tafelkleed, want dat maakt de tafel in een klap zo veel chiquer! De witte kanten gordijnen van Ikea kwamen ook deze keer weer van pas. Ik legde ze alle twee op tafel zodat de houten tafelpoten enigszins gecamoufleerd zouden worden. Hier bovenop kwam een zwart tafellaken. Dit tafellaken heb ik bewust niet gestreken, zodat er een nonchalant effect ontstaat (en op die manier mooi matcht met het servies). Deze basis geeft de tafel al een compleet andere look dan mijn vorige kersttafel die ik helemaal wit gestyled had.

Donker servies

Verdere aankleding

Naast het servies en glaswerk kwam er nog meer aankleding op tafel. Ik koos voor dennengroen en takken met rode besjes (zogenaamde Ilex takken). Tussen de groene kersttakken stopte ik een snoer met warm kleurige ledlampjes en ik legde er een aantal witte papieren bollen op. De hoge grijze kandelaars lagen nog verstopt in de kelder en zorgde dat de tafeldecoratie als het ware een beetje de “lucht” in ging. Voor nog wat extra bling-bling zette ik ook nog twee gouden theelichthouders en een aantal zilveren papieren kerstboompjes op tafel.

kersttafel donker servies

Dit was mijn laatste kerstblog van dit jaar. Ik hoop dat ik jullie er mee heb kunnen inspireren en dat jullie inmiddels in de kerststemming zijn gekomen. Bij deze wens ik jullie in ieder geval hele fijne kerstdagen!

Shoppinglist
Kanten tafelkleed – Ikea (het is eigenlijk een gordijn)
Zwart tafelkleed – Casa (voorheen Xenos)
Servies en (wijn)glazen – Maastricht Porselein
Witte papieren bollen – Dille & Kamille
Papieren kerstboompjes – Søstrene Grene
Gouden kaarsenhouders – Lifestyle
2 Reactie's
 • Liesbeth Ghelen
  Geplaatst op 18:44h, 23 december Beantwoorden

  Maastricht Porselein is VERSLAVEND !??? Top groothandel ! ??????

  • Alette
   Geplaatst op 10:58h, 26 december Beantwoorden

   Hihi, jij bent er ook al eens geweest dus?! Leuk!

Geef een reactie