Over dit project

De toekomstige bewoners van een geheel te verbouwen vrijstaande villa in Vaals benaderden mij voor het maken van een indelingsontwerp voor de gehele zolderverdieping. Een gigantische ruimte van 14 bij 10 meter met een hele mooi hoge balken plafondconstructie. Op deze “loft”-etage zou de ouderslaapkamer met eigen bad- en kleedkamer gesitueerd worden. Aan mij de vraag om hier een origineel ontwerp voor te maken waarbij deze ruimte optimaal tot zijn recht gaat komen én op een zodanige manier dat het ondanks de enorme grote ruimte toch behaaglijk gaat aanvoelen. Na meerdere indelingsontwerpen met de toekomstige bewoners besproken te hebben, zijn we samen tot onderstaande indeling gekomen.

 

Vrijstaande bad

Gekozen voor een vrijstaande bad op een verhoging te plaatsen, als het ware op een soort “podium”. Hierdoor wordt het bad een echte eyecatcher in de ruimte én ontstaan er mooie vergezichten naar buiten. Zo kan ook vanuit het bad makkelijk over de verhoogde bedrand gekeken worden. In de wand achter het bad kunnen eventueel nog één of meerdere nissen (voor toiletspullen, accessoires of spots) gemaakt worden.

 

Bed

Het bed staat nabij de twee grote Velux-ramen. Achter het hoofdeinde van het bed staat een lage wand, wat voor meer geborgenheid zorgt. In deze lage wand bestaat de optie om een (smalle brede) nis te maken, die kan dienen als “nachtkastje” voor het opbergen van bijvoorbeeld boeken.

 

Yoga-plek

De ruime yoga-plek wordt min of meer “afgescheiden” door enerzijds de dichtgetimmerde trapopgang en anderzijds een hoge tussenwand. Tegen deze hoge tussenwand kan het antieke dressoir geplaatst worden.

 

Douche/toilet/wastafels

De wastafels komen nabij het raam aan de voorzijde van het huis. Door het toilet hierachter te plaatsen én het tussenmuurtje iets te laten inspringen, zorgt dit voor een prettige doorloop. De douche zal – voor het behoud van de warmte – worden afge-sloten middels een glazen deur .

 

(Kleding)kasten

Doordat de kledingkasten nabij het badkamer-gedeelte worden gesitueerd, ontstaat er een fijne routing bij het wassen c.q. aankleden. De hoge wand (tussen de kledingkasten en de yoga-plek) biedt plek voor een grote spiegel.

 

De gehele noord-oost-zijde van de zolderruimte wordt gereserveerd voor een lange kastruimte. Dit zorgt niet alleen voor veel opbergruimte, maar ook voor een mooi esthetisch aanblik.

 

Leeshoek

Nabij de trapopgang komt een leeshoek, van waaruit tevens te genieten valt van een prachtig uitzicht. Lage wandkastjes zorgen voor een extra opbergplek én geven dit gedeelte nog net wat meer sfeer.

 

 

Betreft

Vrijstaande villa te Vaals

Categorie

Particulier ontwerp

Opdracht

Indelingsontwerp zolderverdieping uitgewerkt in 2D