Over dit project

Voor een nieuw te bouwen vrijstaande woning in Gronsveld (Gemeente Eijsden-Margraten) mocht ik een interieurontwerp voor de gehele woning maken. De woning was reeds ontworpen door een architect (als een van de huizen van een groot nieuwbouwproject), maar de eigenaren wilden graag de indeling nogmaals onder de loep nemen. Daarnaast wensten ze ondersteuning bij het uitkiezen van de vloer, meubels, verlichting, vitrage en muurkleuren.

 

Samen met de bewoners heb ik de door architect bedachte indeling aangepast, waardoor er een indeling is ontstaan die beter bij de wensen van de bewoners aansluit. Zo verplaatsten we onder andere deuren in de hallen op de beneden- en bovenverdieping. In de ontvangsthal is hierdoor plaats ontstaan voor een grote vaste garderobekast, waardoor een “opgeruimde” binnenkomst gegarandeerd blijft. Hiernaast bleek (door het verplaatsen van de deuren) bij het maken van een indeling van de badkamer de ruimte veel beter te benut te kunnen worden.

 

De markante vormen van de woning maakt het indelen lastig. Door het plaatsen van een op maat gemaakt “sidetable” achter de banken, ontstaat er een aangename zithoek nabij de tv en de haard. Gezien het vroege stadium waarin de bewoners mij ingeschakelde, kan er tijdig worden ingespeeld bij het maken van het electraplan. Zo wordt er in het betreffende sidetable dan ook rekening gehouden met de gewenste verlichting en stopcontacten.

 

Nieuwbouw vrijstaande woning gronsveld

nieuwbouw vrijstaande woning Zuid-Limburgnieuwbouw vrijstaande woning EIJSDEN-MARGRATEN
nieuwbouw vrijstaande woning gronsveld nieuwbouw vrijstaande woning omgeving maastricht nieuwbouw vrijstaande woning omgeving maastricht

 

Betreft

Nieuwbouw vrijstaande woning te Gronsveld

Categorie

Particulier ontwerp

Opdracht

Indelingsontwerp gehele woning inclusief verlichtingsplan, materiaal-, meubel- en kleuradvies (uitgewerkt in 3D)