Over dit project

Voor de living van een woning (onderdeel van een monumentale hoeve) in het Zuid-Limburgse Eys werd ik gevraagd de bouwkundige tekeningen van de architect verder te detailleren. Zo wensten de bewoners ontwerp van een maatwerkkeuken, maatwerk (opberg)kasten en een maatwerk tv-meubel. Ook maakte ik een verlichtingsplan, een kleurenplan en een voorstel voor de vitrage.

 

Woonkamer

In de woonkamer wordt in het raamkozijn een zitplek gecreëerd. Als kozijn wordt een klassieke variant geplaatst, deze in lijn zal zijn met de rest van de monumentale carréboerderij. Aan de rechterkant van dit zitvenster wordt een drankenkast geïntegreerd.

 

TV-wand

De TV-wand zal aan de bovenkant iets naar voren komen. Op deze manier ontstaat er een ruimte waarachter de TV kan worden weggeschoven (omhoog en omlaag). Aan de linkerkant van de TV-wand geeft een (strakke onopvallende) deur toegang tot een kinderspeelplek (of later opbergkamertje).

 

Opbergwand

De grote opbergkastenwand wordt verdeeld in vijf grote (horizontale) kolommen, die vervolgens onderverdeeld worden in dichte én open kasten/vakken.

 

Keuken

In de keuken is gekozen voor een groot kook(schier)eiland, waarin ook de vaatwasser geplaatst kan worden. Een ruime kastenwand geeft naast voldoende opbergplek voor keukenspullen ook ruimte voor een grote koelkast, (stoom)oven c.q. magnetron.

 

Interieuradvies Gulpen

Interieuradvies zuid-limburg

 

Betreft

Monumentale woning te Eys (gemeente Gulpen-Wittem)

Categorie

Particulier interieuradvies

Opdracht

Kleuradvies, verlichtingsplan, voorstel vitrage en ontwerp maatwerkkeuken & -kasten.