Over dit project

Voor een geschakelde woning in het Zuid-Limburgse Eys mocht ik een interieurontwerp voor de zolderverdieping maken. Nu het thuiswerken steeds meer de overhand neemt, wilden de bewoners hier graag twee vaste werkplekken realiseren.

 

Ik maakte een ontwerp waarin de open trapopgang dicht zal worden gemaakt. In de nieuwe wanden rondom de trap wordt een kastenwand geïntegreerd en bovenin zal – voor nog meer bergruimte – een vliering worden gerealiseerd. Hiernaast zal door het plaatsen van een (stalen) deur de temperatuur beter te regelen zijn. Doordat er gekozen wordt voor een vingerafdrukvrij materiaal, worden vele vingervlekken voorkomen.

 

Tegenover de trapopgang komt over de gehele wand een maatwerk kast, met onderin opbergruimte achter deurtjes en hierboven een speels verdeelde open vakkenkast. Door te kiezen voor een aantal grote vakken, zal – ook nadat de kast met spullen gevuld is – meerdere “witte” delen zichtbaar blijven. Dit zorgt voor een zekere speelsheid en komt hiernaast het mooi open karakter van de ruimte ten goede.

 

In het midden van de ruimte wordt een groot bureau geplaatst. Een oplossing die misschien niet direct voor handen lag, maar die wel voor beide werkplekken resulteert in een natuurlijke lichtinval én een mooi uitzicht naar buiten geeft.

 

Tot slot wordt natuurlijk ook de CV-ketel netjes weggewerkt achter een dichte deur.

 

Zolder maatwerk kast Heerlen
Zolder afwerking Zuid-Limburg maatwerkkast Eys Zolder ontwerp werkplek

Zolder maatwerk werkplek Limburg

Betreft

Geschakelde woning te Eys

Categorie

Particulier ontwerp

Opdracht

Indelingsontwerp zolder inclusief materiaal- en kleuradvies, uitgewerkt in 3D