fusion paint black

Januari, de kop is er af!

Voor mijn gevoel ligt de kerstperiode al weer een hele tijd achter ons, maar het was eigenlijk pas begin januari dat hier de kerstboom het huis uit ging. Op dat moment heb ik altijd een enorme behoefte aan “een frisse wind door het huis”. Hoewel de sneeuw nog zorgt voor een winters gevoel, staan de voorjaarsbollen inmiddels op tafel en maak ik klusplannen voor als het weer wat beter wordt. In dit blog geef ik je een overzicht van alle nieuwe blogs die deze maand online kwamen en vertel ik je over mijn activiteiten op mijn creatieve pad. Lees je mee?

Blog

In mijn blogartikelen breng ik een bepaalde diversiteit aan en ik middels verschillende categorieën de revue zal laten passeren. De afgelopen maand scheef ik in de categorie “planten” drie blogs. Als eerste schreef ik over mijn nieuwe plant de Tetrastigma Voinierianum. Een heel bijzondere klimplant die ik zelf tot voor kort nog nooit ergens gezien had. Ook schreef ik een blog over de verzorging en het zelf stekken van een van mijn andere favoriete planten, namelijk de Pilea Peperomioides (Pannenkoekenplant). Hiernaast hoop ik dat ik je heb kunnen inspireren op het gebied van “groen” middels mijn blog met 5 alternatieve plantenpot-ideeën.

Voor de klussers onder ons beschreef ik 5 makkelijke DIY’s die ik in het verleden helemaal zelf heb gemaakt. Ik ben benieuwd of ik je klus-animo er mee hebt kunnen aanwakkeren?!

In de categorie “styling” schreef ik de afgelopen maand ook drie blog. Aangezien ik vaak een vraag krijg over welke kleuren verf ik in mijn huis gebruikt heb, dook ik voor jullie de kelder in. In dit blog geef ik een overzicht van de kleurnummers die ik op de oude verfblikken vond.

Nog meer stylingtips gaf ik in mijn blog met tips voor een interieur met pit. Ik creëer zelf graag een rustige basis, maar hoe zorg je er nou voor dat je toch een luchtige en eigentijdse sfeer neerzet? In dit blog geef ik je hiervoor 5 tips.

Last-but-not-least plaatste ik een blog over de make-over van de slaapkamer. Op de muur schilderde ik een omgedraaide lambrisering en dit gaf een heel verassend effect. Tevens gaf ik in dit blog een tip voor het opmaken van je bed met (zware) winterdekens en ik hoorde al van een aantal van jullie dat ze deze tip hadden uitgeprobeerd. Echt super leuk om te horen!

Meeting voor interieurprofessionals

In januari was ik te gast op een meeting voor interieurprofessionals met als thema “Duurzaamheid”. We kregen bij Broeinest onder ander uitleg over milieuvriendelijke producten. Ik hou zelf heel erg van materialen met een natuurlijke uitstraling, dus deze materialen waren “erg prettig voor mijn ogen”. ’s Middags kregen we een rondleiding van Piet Hein Eek over (én in!) zijn bedrijf. Ik was al een keertje tijdens de Dutch Design Week in zijn voormalige Philips-fabriek geweest, maar als een ondernemer zelf zijn bedrijf laat zien en zijn verhaal vertelt is dat altijd nog vele male inspirerender! Voor diegene die Piet Hein Eek niet kennen; Eek studeerde af middels een kast van sloophout en was hiermee – in die tijd – een echte koploper. Inmiddels ontwerpt hij een heel breed assortiment, van stoelen tot keukens en van keramieke vazen tot lampen. Alles wordt in zijn eigen werkplaats gemaakt en hiervoor werkt hij inmiddels met een team van 100 mensen. Kortom was het een hele inspirerende dag waar ik ontzettend veel geleerd heb over duurzame materialen. Hiernaast was het een fijne gelegenheid om even te sparren met andere mensen in het interieurvak.

Keuken ontworpen én gemaakt door Piet Hein Eek.

Nieuwsbrief

Misschien dat jullie het al onderaan mijn site hadden zien staan óf dat jullie je zelfs al hebben aangemeld, maar vanaf nu kunnen jullie je abonneren op mijn nieuwsbrief. Ik zal 1 keer per maand een mailing met alle nieuwe blog versturen. Wellicht handig als je op de hoogte wilt blijven, maar geen Instagram of Facebook hebt?!

En nu snel aan de slag “met” februari. Dat het weer een mooie en creatieve maand mag worden! X

Geen reactie's

Geef een reactie