alette's blog

2018, een jaar van afscheid nemen en een nieuwe start

Afgelopen jaar was pittig. Op Instagram deel ik leuke en luchtige dingen, maar “achter de schermen” is het een bewogen jaar geweest. Nu iedere krant en televisiezender terugblikt met elk hun eigen nieuwsoverzicht, kijk ik ook terug met een persoonlijk jaaroverzicht over 2018. Een jaar waarin ik heel veel leuke dingen beleefde, maar ook een jaar waarin de moeilijkste beslissing van mijn leven genomen werd. 

Interieuropleiding

In 2018 volgde ik een opleiding waarvan ik van kinds af aan al van droomde, namelijk een interieuropleiding! Ik ging hiervoor naar Rotterdam en later naar Nieuwengein. Vanuit Zuid-Limburg is dat een heel eind, maar het was het meer dan waard! In februari ronde ik de eerste fase af (ik was er officieel al in 2017 mee begonnen), namelijk het gedeelte “Interieurstyling”. Vanaf maart vervolgde ik mijn traject en volgde ik lessen “Interieurontwerpen”. Als kind was ik al in de weer met verbouwingstekeningen van mijn slaapkamer en later maakte ik die van mijn huidige huis, maar met deze opleiding kreeg ik de nodige achtergrondinformatie en verbreedde ik mijn kennis. Ik rondde de opleiding met een mooi resultaat af en mocht in september mijn eindopdracht op de open dag presenteren. Een mooier compliment had ik niet kunnen krijgen!

Waar deuren dichtgaan, gaan nieuwe deuren open

Voordat nieuwe deuren open gaan, gaan er meestal ook een aantal dicht. Ik besloot afgelopen jaar mijn werk als (intern) accountant op een lager pitje te zetten en ik nam afscheid van mijn werkgever. Op zich al een ingrijpende verandering, maar de meest heftigste beslissing moest toen nog worden genomen. Afgelopen zomer namen mijn man en ik namelijk het besluit om apart verder te gaan. Een ontzettend moeilijk besluit met ook een ander toekomstperspectief voor onze kinderen. Een toekomst die geen enkele ouder als ideaalplaatje voor ogen heeft. Het komende jaar zullen we allemaal onze eigen weg verder moeten uitstippelen en vervolgen. Voor mij betekent dat ik naast het inslaan van een nieuwe afslag op mijn persoonlijk levenspad, ook op zoek ga naar een nieuwe job. Ik was altijd erg bevlogen om te gaan werken en ik merk dat ik nu weer graag – naast de zorg van de kinderen – wat om handen krijg. Ik heb dan ook veel zin om weer aan de slag te gaan!

hal mistletoe

Leuke workshops

Nu snel terug naar de leuke gebeurtenissen van afgelopen jaar! Naast mijn interieuropleiding volgde ik nog een aantal andere leuke workshops. Zo verbrede ik mijn fotografie-kennis tijdens een workshop bij Janneke van Daily Apple Fotografie. Een aantal jaren terug volgde ik al eens een cursus digitale fotografie, maar even weer het geheugen opfrissen was erg welkom. Hiernaast deed ik afgelopen jaar een workshop “Groenstyling” van Judith Baehner. Judith is een echte plantengoeroe en weet wel raad met (kamer)planten. Super om eens een dag ondergedompeld te worden in haar planten-enthousiaste! Judith schreef trouwens de bekende boeken “Wonderplants 1 en 2” en “Het Plantenlab”, misschien dat jullie haar daar wel van kennen?

In november volgde ik een cursus SketchUp. Dit is een computerprogramma waarmee je digitale interieurtekeningen kunt maken. Want hoe leuk het handmatig tekenen op de opleiding ook was, het is niet altijd even praktisch. Komende maanden wil ik me het digitaal tekenen graag nog verder eigen maken, maar ik heb in ieder geval nu wel al de basisbeginselen van SketchUp onder de knie.

hal kerstsfeer
En nog veel meer toffe dingen

Hiernaast kwamen er nog een aantal andere toffe dingen op mijn pad. De zwemdiploma’s, mooie knutselwerkjes en kunstige bouwsels van mijn kinderen laat ik hier even achterwegen, maar waren natuurlijk ook dingen waar ik heel trots op ben en met veel plezier aan terug denk. Interieurgerelateerde hoogtepunten waren ook een bezoek aan de stylistendag in Nieuwegein en Creative Life in Utrecht. Helaas moest ik het feestje bij Jellina Detmar aan me voorbij laten gaan, maar ik ga zeker nog eens een kijkje nemen in haar prachtige boerderij in Kollum. In december heropende ik mijn blog en schreef ik een aantal kerstblogs. Jullie enthousiasme hierover doet me ontzettend goed en hierdoor krijg ik nog meer zin om het komende jaar verder met mijn blog aan de slag te gaan.

Het absolute hoogtepunt was natuurlijk de fotoshoot van mijn huis in kerstambiance. Mocht je het niet hebben meegekregen, vorige week werd mijn huis namelijk op de foto gezet en dit gaat volgend jaar in een landelijk woonblad gepubliceerd worden. Helaas is het dus wel nog even wachten op de publicatie….. maar iets wat in het vat zit, verzuurt niet hè?!

Creatieve boekhouder of carrièreswitch

Zoals vele verbaasd zijn dat ik van origine een financial ben, zou ik zelf ook het liefst een carriereswitch maken. Het komend jaar ga ik een beslissing nemen over hoe ik mijn loopbaan ga vervolgen. Wellicht dat het ook een optie is om een combinatie te maken tussen mijn oude beroep en mijn persoonlijke passie. En dan niet in de vorm van creatief boekhouden ;), maar in een verdeling van dagen. Een aantal dagen terug in mijn oude vak en de overige tijd besteden aan het ontwikkelen van nieuwe creatieve dingen. De tijd zal het leren!

Nu ik bovenstaande gebeurtenissen allemaal onder elkaar zie staan, besef ik des te meer dat er het afgelopen jaar ontzettend veel is gebeurd. Van de ene kant voel ik me geschud op mijn grondvesten en van de andere kant ben ik heel rustig onder alle genomen besluiten. Ik ben heel benieuwd wat het nieuwe jaar gaat brengen. Zowel bij jullie als bij mij, zowel persoonlijk als zakelijk. 2019, ik kijk je met veel plezier tegemoet en ik hoop van harte dat jullie ook een heel mooi jaar mogen gaan beleven. De beste wensen voor jullie allemaal! X

12 Reactie's
 • Jellina
  Geplaatst op 08:58h, 30 december Beantwoorden

  Hi alette,

  Echt een bewogen jaar voor jouw!
  Ik hoop dat je in 2019 een fijn jaar tegemoet gaat, en ik volg je graag op IG en leuk je blog te lezen! Je weet als je in de buurt bent je bent altijd welkom!
  Pura Vida voor jouw !

  Liefs Jellina

  • Alette
   Geplaatst op 08:30h, 31 december Beantwoorden

   Dankjewel Jellina! Misschien dat ik dan toch een tripje naar Friesland ga plannen, want ik lees dat Wendy’s deur ook open staat. Wat enorm lief! Fijne jaarwisseling en alle goeds ook voor jullie! X

 • Finy
  Geplaatst op 11:23h, 30 december Beantwoorden

  Geweldig om te zien wat een creatieve ontwikkeling je waarmaakt.
  Je blog ziet er fantastisch uit.
  Ik wens je heel veel succes en het allerbeste in het nieuwe jaar.
  Tot gauw ziens

  • Alette
   Geplaatst op 09:00h, 31 december Beantwoorden

   Wat leuk om te horen! Jullie ook de beste wensen voor 2019 en tot snel! Groetjes Alette

 • wendy_studiozinnig
  Geplaatst op 13:56h, 30 december Beantwoorden

  Nou, dat was een achtbaanjaar… ik hoop dat 2019 een jaar wordt dat je gelukkig blijft in privé én werk! Als je doet waf je het liefste doet, lukt dat zeker! En op weg naar Friesland ben je zeker ook welkom op de route bij mij! X Wendy

  • Alette
   Geplaatst op 11:58h, 02 januari Beantwoorden

   Hoi Wendy, dat wordt dan een tripje naar Friesland plannen komend jaar! Dan mag ik onderweg in Twente ook nog een tussenstop maken bij Maaike lees ik ;) Wat zijn jullie toch allemaal lief en begaan. Jullie reacties zijn echt hartverwarmend! Xx

 • Maaike
  Geplaatst op 08:59h, 31 december Beantwoorden

  WoW, wat ben jij een sterke vrouw. Ik kijk altijd op tegen mensen die zulke beslissingen durfen te maken en weet zeker dat het bij jou heel goed uitpakt. Je mag trots zijn op jezelf, en ook bij mij ben je welkom in Twente. Al het geluk gewenst in 2019

  • Alette
   Geplaatst op 12:04h, 02 januari Beantwoorden

   Hoi Maaike, wat zijn jullie toch allemaal een lieve mensen! Als ik een tripje naar Friesland ga maken, zou Twente inderdaad een super tussenstop zijn. Lijkt me leuk om jouw mooie huis eens in het echt te kunnen bewonderen! Nou in ieder geval al genoeg mogelijkheden voor in 2019 :) Jij ook heel veel geluk gewenst voor in het nieuwe jaar! X

 • Barbara
  Geplaatst op 11:14h, 31 december Beantwoorden

  Wat heb je een prachtige foto gemaakt van de gang, wat fijn dat je dat geleerd hebt. Je opleiding en je cursussen klinken ook zo inspirerend. Wat knap en fijn dat je rust kunt vinden terwijl er zulke ingrijpende veranderingen plaatsvonden. En zelfs nog gewoon een shoot had! Ik heb echt het gevoel je de laatste maanden beter te hebben leren kennen en ben daar blij mee. Hoop dat jij met je nieuwe gezin een heerlijk, tof 2019 tegemoet gaan! Kijk alweer uit naar je volgende beelden en verhalen!

  • Alette
   Geplaatst op 12:09h, 02 januari Beantwoorden

   Hé Barbara! Ik was net aan je aan het denken, want ik zag je kerstbomen-kussen op de bank liggen :) Dankjewel voor je lieve woorden, doet me echt goed! Ben ook oprecht blij je te hebben leren kennen en geniet altijd zo van al je verfprojectjes. Je steekt me er mee aan, hihi. Xx

 • Marco Vink
  Geplaatst op 17:00h, 31 december Beantwoorden

  He Alette wat leuk om te lezen. What doesn’t kill you only makes you stronger!!!. Heel veel succes en plezier in het volgen van je gevoel en passie. Voor jou en de kinderen de allerbeste wensen en een knallend nieuw jaar!!! Zet hem op!!!!

  • Alette
   Geplaatst op 12:10h, 02 januari Beantwoorden

   Hey Marco, wat leuk dat je mee leest!! Als je nog een keer in de buurt aan het fietsen bent, bel je dan even aan? Vind ik echt leuk! Ook alle goeds voor jou voor 2019. Hoop dat het je goed gaat?!

Geef een reactie