STYLING

Kleuren in mijn huis

flatlay kleurenstalen

Regelmatig krijg ik de vraag welke kleuren verf ik in mijn huis gebruikt heb. Voor dit blog dook ik de kelder in en zocht ik de kleurnummers op de oude verfblikken voor jullie op. 

Muren woonkamer

De muurverf in de woonkamer zit er al bijna 10 jaar op. Alhoewel het eigenlijk een keertje overgeverfd zou moeten worden (want ja, met drie kinderen zijn er inmiddels behoorlijk wat vlekken op de muren) vind ik de kleur nog altijd erg aangenaam. Het betreft “Joa’s White” (nr. 226) van Farrow & Ball. Vooral het contrast met de “witte lijst” aan de bovenkant van de muren maakt deze nude tint tot een mooie frisse kleur.

joa's white farrow and ballZwarte meidenkast

Het meidenkastje erfde ik van mijn overgrootoma. Toen ik het kreeg kon het een flinke opknapbeurt gebruiken, want er miste hier en daar een onderdeel en het zat vol met houtworm. Ik verfde het toentertijd blauw en later werd het nog eens wit. De zwarte verf kocht ik vorig jaar tijdens het Creative Life-event in Utrecht bij de stand van Ruby Wonen. Ik was meteen weg van de mooie matte look van de verf. Het heeft uiteindelijk nog een tijdje geduurd voordat ik de kast daadwerkelijk zwart verfde, maar achteraf denk ik “had ik veel eerder moeten doen!”. De verf betreft “Coral Black” van Fusion Mineral Paint. Ik vind deze verf echt een aanrader voor kleine verfklussen, want hij is heel makkelijk aan te brengen en stinkt niet.

Eetkamer

Hoewel ik in het hele huis een kleur op de muur heb, koos ik er in de eetkamer voor deze helemaal wit te houden. In contrast met de balken geeft dit een hele mooie serene look. Ik koos hier voor “Pointing” (nr. 2003) van Farrow & Ball. Ook de deuren en kozijnen in ons huis zijn in deze tint geverfd. 

witte muurkleur eetkamer

Opbergkist

De opbergkist (op bovenstaande foto staat hij boven op de kast) is geverfd in “Olive Colour” van Little Green. Deze tint kleurde vooral heel mooi bij het blad van de vijgenboom. Een foto hiervan vind je in mijn blog over 5 alternatieve plantenpot-ideeën.

Vitrinekastje eetkamer

De kleur van het vitrinekastje in de eetkamer is – naast de kleur van de groene opbergkist – de kleur waarover ik de meeste vragen krijg op Instagram. Ik verfde het kastje in de kleur “Geordend” van Histor (kleurnummer S4010-G30Y). Af en toe kriebelt het om dit kastje een ander kleurtje te geven, maar uiteindelijk ben ik toch nog steeds erg blij met deze kleurkeuze.

kleur vitrinekastje

Mijn huis kent uiteraard nog veel meer kleuren, maar nog niet alle kamers en hoekjes staan op de foto. Zo ben ik momenteel bezig met de styling van de make-over van mijn slaapkamer. Volgende week zal ik deze hier met jullie delen en komt er dus nog meer kleureninspiratie aan!

Goed om te weten: Foto’s hebben meestal een kleurafwijking ten opzichte van de echte kleur. Test daarom altijd eerst de kleur door middel van een tester of laat je goed informeren bij de verfspeciaalzaak.

8 Reacties

8 Reacties

 • Ilse

  Wat handig zo’n kleuroverzicht! Zelf verf ik ook graag met Histor en van Fusion Mineral Paint heb ik een prachtige handgemaakte kleurenstaal liggen die ik graag tijdens de interieuradviezen gebruik. Fijne verf is het!

  • Alette

   De Fusion verf is idd echt ideaal! Ik heb er ook de kleurenstalen van, heel fijn!

 • Grace

  Wat een mooie kleur wit hebben jullie gekozen. Dat vind ik dus echt de lastigste kleur om te kiezen altijd.

  • Alette

   Ja dat is waar Grace! Welke wit het mooist is, ligt ook echt aan de lichtinval. En of de kamer op het noorden of zuiden ligt natuurlijk. Groepjes!

 • Mirjam Hart

  Heel mooi! Prachtige verf in de woonkamer. F& B is ook wel echt mooie verf hè?

  • Alette

   Ja dat is het zeker! En de kleuren zijn allemaal zo mooi!

 • Annelies

  Ha Alette! Fijne kleuren bij jou in huis!

Plaats een reactie

Gerelateerde blogs

 • Als je op zoek bent naar meer interieurinspiratie, neem dan eens een kijkje onder de hashtag #lovethefeedsyoufollow 🏡 Hierbij mijn overzichtje 😊 #interieurinspiratie #eigenhuisentuin #loods5inhuis #huisinrichting
 • Rozenpracht ♡ #rosanewdawn #rozen #bloemen #tuininspiratie #homeandgarden #zoblijmetmijntuintje #ariadneathome #stijlvolwonen
 • Vandaag mogen de vlaggetjes uit, want het is wedding-time! En wel van mijn zus!! 👰🏻 Dus hop hop, snel uit de veren zodat de kapper zometeen in ieder geval niet hoeft te wachten 😉 
En het was een beetje stil hier de afgelopen weken, maar stil gezeten heb ik zeker niet. Ik praat jullie snel bij over mijn nieuwe plannen! Xx

#zoblijmetmijntuintje #gardeninspiration #tuinbank #vtwonenbijmijthuis #loods5maastricht #loods5inhuis #pallettafel #vlaggenlijn #weddingfabeug
 • Vandaag mocht ik al een kijkje nemen in de nieuwe vestiging van @loods5 in Maastricht. Wat is het moooooi geworden! Uiteraard zijn er hele toffe items te koop, maar het gebouw zelf is ook écht een bezoek waard. Een prachtige combinatie van oud en nieuw in een van de oude Sphinxgebouwen van Maastricht. Vanaf morgen mag iedereen naar binnen en zal voor menig interieurliefhebber dit een nieuw walhalla zijn!! 🤩 #loods5 #loods5inhuis #maastricht #maastricht_bigcity #maastrichtcity #zuidlimburg #zuidlimburgjezalermaarwonen #sphinxkwartier #boschstraatkwartier #visitmaastricht #maastrichtcentrum
 • Ik ben geen mega-carnavaller, maar bij het horen van het liedje Nao ut Zuuje van @lexuiting begint het toch echt wel te kriebelen om het “pekske” aan te trekken! Voor diegene met Limburgse roots of liefde voor het Zuiden, zeker eens luisteren dat liedje! Iedere keer als ik het hoor, word ik er zo intens blij van!! #zuidlimburgjezalermaarwonen Vanmiddag ga ik dan toch echt even incognito (hopelijk herkennen de kids me wel 😉) en genieten van al het moois dat iedereen gemaakt heeft! #carnavalsoptocht #carnaval2019 #carnavalinlimburg #limburglonkt #visitlimburg
 • Hi! Ben ik weer 😃 Het was weer even wat stiller hier, maar ik had het even erg druk 😅 Maar inmiddels hangen de pakjes klaar en hangt de carnavalsversiering in huis! Tja ik woon nu eenmaal in het uiterste zuiden, hihi! #zuidlimburgjezalermaarwonen Zometeen begint het met de schoolcarnaval, altijd weer zo leuk om je kindjes op de bühne te zien 😊 Gaan jullie ook (een beetje) carnaval vieren? #carnaval2019 #zuidlimburg .
.
.
.
#myinspiringinterior #interior444 #interiordesign #stoerwonen #homeadore #myinterior #mynordicroom #binnenkijken #101woonideeen #ariadneathome #flairnl #sharemywestwingstyle #mywestwingstyle #livingroomdecor #ikeanederland #vintageinterior #thriftshop #monochromehome #decoracioninteriores #scandinavianstyle #interior4inspo #wohnzimmer #moroccanrug #scandiboho #diy #designattractor #cosyliving