KERST

Een kersttafel met kerstbomen én een auto erop!

Kersttafel gedekt

Het kerstdiner is bij de meeste mensen wel iets waar ruim van te voren over nagedacht wordt. En hoe zeer ik ook van al het lekkere eten hou, ik ben helaas geen keukenprinses die uren in de keuken doorbrengt. Bij het plannen van het kerstdiner, denk ik dan voornamelijk ook aan hoe de kersttafel er uit moet komen te zien. Ieder zijn ding, hè?! In dit blog laat ik je zien hoe ik een paar jaar geleden de kersttafel gedekt had (het betreffen dus oude foto’s, maar ik vond het zonde om ze hier niet meer met jullie te delen).

Kersttafel wit

Een witte basis

Als basis koos ik voor witte en basic tinten, dit kleurde mooi bij de roze kerstdecoratie in de takken-kerstboom. Meer foto’s en een werkbeschrijving voor het maken van een dergelijke kerstboom vind je trouwens in dit blog. Als tafelkleed nam ik een groot wit katoenen kleed. Hierover legde ik een linnen tafelloper (van Ikea). Deze tafelloper zorgde ervoor dat de tafel er toch net wat ” aangekleder” uit zag.

Kersttafel en roze kerstboom

Kaarsen, slingers, dennenboompjes en een auto

De naturelle look zorgde voor een chique basis, maar het mocht best wel wat vrolijker. Zeker als er kinderen aan tafel zitten, is het leuk als ze nog wat te kijken hebben. Ik vrolijkte de boel op met wat dennenboompjes en met een gouden papieren slinger (deze kocht ik bij Festen in Maastricht, maar dergelijke slingers zijn ook te koop bij Dille & Kamille). Het kleinste dennenboompje maakte ik vast op een speelgoedautootje. De kids vonden dat natuurlijk super leuk en het werd dan ook de eye-catcher van de kersttafel. De servetten kocht ik bij de Hema.

Kersttafel kerstbomen en auto

En een beetje kringloopgeluk

De witte kandelaren verzamelde ik al eens een aantal jaren geleden, maar stonden een beetje te verstoffen in de kelder. De meeste vond ik ooit eens bij de kringloop. Allemaal verschillend van elkaar, maar zo samen met een witte kaars erin vormen ze toch een samenhangend geheel. Ik heb ook eens allemaal verschillende gekleurde kaarsen erin gehad, maar zo sereen wit blijf ik toch het mooiste vinden!

Kersttafel gedekt

Eet smakelijk!

En het eten? We spraken af dat iedereen iets te eten mee nam en ik zorgde zelf voor het toetje (dat is stiekem sowieso mijn favoriete gerecht ;) ). Zo gezegd, dus zo gedaan. De kinderen zaten gezellig bij ons aan de tafel en ze aten ook nog eens alles met smaak op. Ik stond er zelf een beetje versteld van, want af en toe wordt hier het eten wel tien keer omgedraaid voordat het in de mondjes gaat. Misschien toch maar vaker wat boompjes en een autootje op tafel zetten?! ;)

Kersttafel met auto

Een kersttafel voor de show

Dit jaar mag ik een kersttafel stylen voor een foto-shoot die hier komend weekend plaats vindt. Ik ging hiervoor langs bij de porseleinhandel van mijn neef en ik mocht van hem een heleboel servies, glazen en snijplanken lenen. Deze kersttafel wordt dan ook echt totaal anders. White versus black, zeg maar. Het liefst zou ik het nu al allemaal op tafel zetten, maar dat is natuurlijk helemaal niet praktisch. Zodra ik de setting af heb, zal ik er een aantal foto’s van maken en dat ook hier met jullie delen. Dat zullen jullie vast en zeker leuk vinden, niet?!

Geen reacties

Geen reacties

Plaats een reactie

Gerelateerde blogs

  • Als je op zoek bent naar meer interieurinspiratie, neem dan eens een kijkje onder de hashtag #lovethefeedsyoufollow 🏡 Hierbij mijn overzichtje 😊 #interieurinspiratie #eigenhuisentuin #loods5inhuis #huisinrichting
  • Rozenpracht ♡ #rosanewdawn #rozen #bloemen #tuininspiratie #homeandgarden #zoblijmetmijntuintje #ariadneathome #stijlvolwonen
  • Vandaag mogen de vlaggetjes uit, want het is wedding-time! En wel van mijn zus!! 👰🏻 Dus hop hop, snel uit de veren zodat de kapper zometeen in ieder geval niet hoeft te wachten 😉 
En het was een beetje stil hier de afgelopen weken, maar stil gezeten heb ik zeker niet. Ik praat jullie snel bij over mijn nieuwe plannen! Xx

#zoblijmetmijntuintje #gardeninspiration #tuinbank #vtwonenbijmijthuis #loods5maastricht #loods5inhuis #pallettafel #vlaggenlijn #weddingfabeug
  • Vandaag mocht ik al een kijkje nemen in de nieuwe vestiging van @loods5 in Maastricht. Wat is het moooooi geworden! Uiteraard zijn er hele toffe items te koop, maar het gebouw zelf is ook écht een bezoek waard. Een prachtige combinatie van oud en nieuw in een van de oude Sphinxgebouwen van Maastricht. Vanaf morgen mag iedereen naar binnen en zal voor menig interieurliefhebber dit een nieuw walhalla zijn!! 🤩 #loods5 #loods5inhuis #maastricht #maastricht_bigcity #maastrichtcity #zuidlimburg #zuidlimburgjezalermaarwonen #sphinxkwartier #boschstraatkwartier #visitmaastricht #maastrichtcentrum
  • Ik ben geen mega-carnavaller, maar bij het horen van het liedje Nao ut Zuuje van @lexuiting begint het toch echt wel te kriebelen om het “pekske” aan te trekken! Voor diegene met Limburgse roots of liefde voor het Zuiden, zeker eens luisteren dat liedje! Iedere keer als ik het hoor, word ik er zo intens blij van!! #zuidlimburgjezalermaarwonen Vanmiddag ga ik dan toch echt even incognito (hopelijk herkennen de kids me wel 😉) en genieten van al het moois dat iedereen gemaakt heeft! #carnavalsoptocht #carnaval2019 #carnavalinlimburg #limburglonkt #visitlimburg
  • Hi! Ben ik weer 😃 Het was weer even wat stiller hier, maar ik had het even erg druk 😅 Maar inmiddels hangen de pakjes klaar en hangt de carnavalsversiering in huis! Tja ik woon nu eenmaal in het uiterste zuiden, hihi! #zuidlimburgjezalermaarwonen Zometeen begint het met de schoolcarnaval, altijd weer zo leuk om je kindjes op de bühne te zien 😊 Gaan jullie ook (een beetje) carnaval vieren? #carnaval2019 #zuidlimburg .
.
.
.
#myinspiringinterior #interior444 #interiordesign #stoerwonen #homeadore #myinterior #mynordicroom #binnenkijken #101woonideeen #ariadneathome #flairnl #sharemywestwingstyle #mywestwingstyle #livingroomdecor #ikeanederland #vintageinterior #thriftshop #monochromehome #decoracioninteriores #scandinavianstyle #interior4inspo #wohnzimmer #moroccanrug #scandiboho #diy #designattractor #cosyliving