KERST

Een bijzondere kerstboom (én kidsproof!)

Ieder jaar opnieuw moet ik me enorm inhouden om de kerstdozen niet al voor 6 december van zolder te halen, maar vanaf nu “mag” ik weer! Komend weekend begin ik weer met één van de leukste stylingklusjes van het jaar, namelijk het opzetten van de kerstboom en neerzetten van alle kerstdecoratie! In dit blog lees je het verhaal van mijn takken-kerstboom en geef ik je een aantal tips indien je er zelf eentje wilt gaan maken.

kerstboom van takken

Kerstboom van takken

Een paar jaar geleden wilde ik graag eens iets anders. Geen standaard kerstboom, maar iets speciaals én het liefst een boom die kidsproof zou zijn. Op Pinterest zag ik een kerstboom van takken en dat leek me ook wel wat. Van mijn vader kreeg ik een grote stapel snoeiafval van een aantal wilgen- en essenbomen. Hieruit haalde ik de mooiste takken en deze zaagde ik op maat. De zijtakjes liet ik zitten want hieraan konden de kerstballen makkelijk bevestigd worden. Hier en daar stak er een lange zijtak uit, maar ook deze knipte ik niet af. Ik vond het namelijk wel een speels effect geven. Vervolgens boorde ik in elke tak aan twee kanten een gaatje waardoor het touw geregen kon worden. Mocht jezelf ook een dergelijke boom willen gaan maken, neem dan trouwens wel echt stevig touw want het geheel wordt best zwaar. Ik gebruikte zelf hiervoor gevlochten nylon touw. Als je de takken door het koord rijgt, maak dan onder iedere tak een knoopje in het touw, zodat de tak op de gewenste hoogte blijft zitten.

kerstboom wilgentakken

Roze kerstballen

En daar hing dan de ruim twee meter hoge kerstboom. Eerlijk gezegd vond ik de takken alleen al erg mooi, maar ik vond het voor de kids een beetje saai. Er moest wat bling-bling in! Ik trakteerde mezelf op een nieuwe “kleur” en ik ging dit keer voor roze, gecombineerd met wit en goud. Mijn dochter was het hier natuurlijk helemaal mee eens! Naast standaard ballen en slingers kwamen er ook ijsjes, hertjes, vogeltjes en kleine zuurstokjes in. Trouwens wel allemaal van plastic, want met drie kleine kinderen ligt er natuurlijk wel eens eentje op de grond. Een gouden ster als piek zorgde voor de finishing touch.
kerstboom met roze ballenroze kerstdecoratie

Een groene kerstboom

De takkenboom bewaarde ik een heel jaar op zolder en vorige week haalde ik hem weer naar beneden. Ik had al ruim van te voren het idee voor afgelopen kerst in mijn hoofd, maar het is toch altijd afwachten of het lukt én of het uitpakt zoals je hebt bedacht?! Ik bevestigde (met bloembinddraad) restjes dennentakken en eucalyptus op de takken en zo kleurde de takkenbos langzaamaan groen. Zo kreeg mijn roze takkenboom een heel nieuw jasje en het resultaat voldeed inderdaad aan mijn verwachtingen! :)
bijzondere kerstboom

Kerstster

En zoals vaak bleef er na het DIY-en wat restmateriaal over. Altijd fijn om nog wat kleine dingen mee te maken! Zo maakte ik – van de takken die bij het maken van de kerstboom over bleven – een grote kerstster. Hiervoor zaagde ik 5 takken op dezelfde maat en legde ik ze in de vorm van een ster. Om de punten wikkelde ik touw en knoopte dit vervolgens stevig vast. Alweer een kerst-DIY af!
Oh en mocht je je afvragen waar de roze kerstballen vorig jaar waren gebleven? Die zaten in een échte kerstboom, want toen had ik namelijk twee kerstbomen in huis! Een bling-bling boom en een boom voor grote mensen (zoals mijn dochtertje hem noemt).

kerstboom roze kerstballenKomend weekend ga ik weer met de kerstdecoratie aan de slag. Ik heb al een aantal ideeën in mijn hoofd, maar de ervaring leert dat er vaak nog het een en ander bij komt zodra ik er eenmaal mee bezig ben. Op mijn Instagramaccount zal ik de resultaten sowieso met jullie delen en wellicht is het ook genoeg om er een nieuwe blogpost over schrijven. Of zou ik me dit jaar kunnen inhouden?! ;)

4 Reacties

4 Reacties

 • Dionne

  Wauw! Ik vind je blog heel erg mooi, maar de kerstbomen ook! Vooral met al dat roze, love it!

  • Dionne

   Wat grappig, ik zie dat je uit Zuid-Limburg komt. Ik ook, maar woon ondertussen alweer 7 jaar in de Randstad maar Maastricht en omstreken blijft heel erg mooi! :D

   • alettesluijsmans

    Wat leuk leuk dat je ook uit het zuiden komt! Het is hier inderdaad erg mooi, maar in de Randstad is natuurlijk ook super leuk!

  • alettesluijsmans

   Dankjewel voor je complimentjes! Super leuk om te horen!

Plaats een reactie

Gerelateerde blogs

 • Als je op zoek bent naar meer interieurinspiratie, neem dan eens een kijkje onder de hashtag #lovethefeedsyoufollow 🏡 Hierbij mijn overzichtje 😊 #interieurinspiratie #eigenhuisentuin #loods5inhuis #huisinrichting
 • Rozenpracht ♡ #rosanewdawn #rozen #bloemen #tuininspiratie #homeandgarden #zoblijmetmijntuintje #ariadneathome #stijlvolwonen
 • Vandaag mogen de vlaggetjes uit, want het is wedding-time! En wel van mijn zus!! 👰🏻 Dus hop hop, snel uit de veren zodat de kapper zometeen in ieder geval niet hoeft te wachten 😉 
En het was een beetje stil hier de afgelopen weken, maar stil gezeten heb ik zeker niet. Ik praat jullie snel bij over mijn nieuwe plannen! Xx

#zoblijmetmijntuintje #gardeninspiration #tuinbank #vtwonenbijmijthuis #loods5maastricht #loods5inhuis #pallettafel #vlaggenlijn #weddingfabeug
 • Vandaag mocht ik al een kijkje nemen in de nieuwe vestiging van @loods5 in Maastricht. Wat is het moooooi geworden! Uiteraard zijn er hele toffe items te koop, maar het gebouw zelf is ook écht een bezoek waard. Een prachtige combinatie van oud en nieuw in een van de oude Sphinxgebouwen van Maastricht. Vanaf morgen mag iedereen naar binnen en zal voor menig interieurliefhebber dit een nieuw walhalla zijn!! 🤩 #loods5 #loods5inhuis #maastricht #maastricht_bigcity #maastrichtcity #zuidlimburg #zuidlimburgjezalermaarwonen #sphinxkwartier #boschstraatkwartier #visitmaastricht #maastrichtcentrum
 • Ik ben geen mega-carnavaller, maar bij het horen van het liedje Nao ut Zuuje van @lexuiting begint het toch echt wel te kriebelen om het “pekske” aan te trekken! Voor diegene met Limburgse roots of liefde voor het Zuiden, zeker eens luisteren dat liedje! Iedere keer als ik het hoor, word ik er zo intens blij van!! #zuidlimburgjezalermaarwonen Vanmiddag ga ik dan toch echt even incognito (hopelijk herkennen de kids me wel 😉) en genieten van al het moois dat iedereen gemaakt heeft! #carnavalsoptocht #carnaval2019 #carnavalinlimburg #limburglonkt #visitlimburg
 • Hi! Ben ik weer 😃 Het was weer even wat stiller hier, maar ik had het even erg druk 😅 Maar inmiddels hangen de pakjes klaar en hangt de carnavalsversiering in huis! Tja ik woon nu eenmaal in het uiterste zuiden, hihi! #zuidlimburgjezalermaarwonen Zometeen begint het met de schoolcarnaval, altijd weer zo leuk om je kindjes op de bühne te zien 😊 Gaan jullie ook (een beetje) carnaval vieren? #carnaval2019 #zuidlimburg .
.
.
.
#myinspiringinterior #interior444 #interiordesign #stoerwonen #homeadore #myinterior #mynordicroom #binnenkijken #101woonideeen #ariadneathome #flairnl #sharemywestwingstyle #mywestwingstyle #livingroomdecor #ikeanederland #vintageinterior #thriftshop #monochromehome #decoracioninteriores #scandinavianstyle #interior4inspo #wohnzimmer #moroccanrug #scandiboho #diy #designattractor #cosyliving